Späť na zoznam článkov

Chlorella pyrenoidosa

 

Chlorella Green Power - organická, 100% čistá sladkovodná riasa Chlorella pyrenoidosa v tabletách

Chlorella je jednobunkový organizmus, ktorý žije na našej planéte už približne 2 milióny rokov. Smaragdovo zelená sladkovodná riasa je už odpradávna využívaná ako vysokohodnotný zdroj živín, predovšetkým bielkovín, minerálnych látok a vitamínov. Chlorella obsahuje najväčšie množstvo chlorofylu zo všetkých známych rastlín, je v nej obsiahnutý jedinečný komplex živín nazývaný CGF (Chlorella Growth Factor – Chlorella rastový faktor), viac ako 60% bielkovín (neesenciálne a esenciálne aminokyseliny), sacharidy, vitamíny, minerálne látky, nenasýtené mastné kyseliny, vláknina a nukleové kyseliny (RNA / DNA).

CGF – CHLORELLA RASTOVÝ FAKTOR

Fyziologicky aktivačná látka objavená japonským vedcom, ktorá urýchľuje rast a vývoj nových buniek v organizmoch. Štruktúra CGF je pomerne zložitá, skladá sa z nukleotid-peptidov obsahujúcich síru, polysacharidy a ďalšie látky. Nukleové kyseliny sú dôležité pre prežitie všetkého, keďže sú obsiahnuté vo všetkých bunkách, riadia reprodukciu nových buniek, bunkové delenie a vyrábajú energiu. Polysacharidy zas majú významný vplyv na stimuláciu imunitného systému.

Chlorella Green Power je významným prírodným zdrojom antioxidantov: beta-karoténu,  s vysokým obsahom zinku, vitamínov B2, E; ďalej minerálnych látok ako horčíka, železa, mangánu. Pri užívaní chlorelly už v tej najnižšej dávke Vám táto zabezpečí 100% odporúčanej dennej dávky vitamínu A. Obsahuje dôležité aminokyseliny, aktívne enzýmy, chlorofyl a ďalšie živiny prospešné pre posilnenie prirodzenej obranyschopnosti organizmu.  Priaznivo ovplyvňuje zloženie črevnej mikroflóry a podporuje regeneráciu tkanív. Vysoký obsah minerálov prispieva k obnove a udržiavaniu acidobázickej rovnováhy (vyváženého pH) organizmu.

 

VÝŽIVOVÉ HODNOTY

Výživové hodnoty               

v 100 g:

% ODD v 100 g

v dennej dávke (4,5 g = 18 tabliet):

%  ODD v dennej dávke

Energetická hodnota

395 kcal/ 1654 kJ

20

17,8 kcal/ 74,5 kJ

1

Bielkoviny

67,5 g

135

3,0 g

6

Sacharidy

11 g

4

0,5 g

0,2

Tuky

8 g

11,4

0,4 g

0,6

Vláknina

5,5 g

22

0,2 g

0,8

Výživové hodnoty               

v 100 g:

% ODD v 100 g

v dennej dávke (4,5 g = 18 tabliet):

% ODD v dennej dávke

Chlorofyl

2 800 mg

-

126 mg

-

Karotenoidy

400 mg

-

18 mg

-

z toho beta-karotén

198 mg

-

8,9 mg

-

Vitamín A

49 833 µg

6229

2242 µg

280

Vitamín C

40,8 mg

51

1,8 mg

2

Vitamín E     

10 mg

83

0,5 mg

4

Vitamín B2 (riboflavín)

7,5 mg

536

0,3 mg

21

Vitamín B8 (inositol)

280 mg

-

12,6 mg

-

Biotín

192 µg

384

8,6 µg

17

Horčík

280 mg

75

12,6 mg

3

Mangán

5 mg

250

0,2 mg

10

Vápnik

240 mg

30

10,8 mg

1

Zinok

70 mg

700

3,2 mg

32

Železo

100 mg

714

4,5 mg

32

*ODD = odporúčaná denná dávka

     

 

Priaznivé účinky Chlorelly Green Power na ľudský organizmus

Zbavovanie tela ťažkých kovov

Chlorella napomáha detoxikácii organizmu, zbavuje telo ťažkých kovov a pesticídov. Početné výskumné projekty v USA aj v Európe dokazujú, že Chlorella je schopná pomôcť telu odbúrať pretrvávajúce uhľovodíky a kovové toxíny ako sú ortuť, kadmium a olovo, DDT a PCB a zároveň posilňuje obranyschopnosť organizmu. V Japonsku sa záujem o Chlorellu sústredil predovšetkým na jej detoxikačné vlastnosti – schopnosť zničiť alebo neutralizovať jedovaté látky v tele.

Chlorofyl ako kľúčový detoxikačný nástroj

Chlorofyl pôsobí proti chudokrvnosti a stimuluje tvorbu červených krviniek v tele. Napomáha to tiež prekrveniu – prenosu kyslíka do celého tela a mozgu. Aj z tohto dôvodu je Chlorella často nazývaná ako „strava pre mozog“.

Podpora tráviaceho systému, dezodorácia

Keďže má Chlorella vysoký obsah chlorofylu, zaznamenajú ľudia s chronickým problémom páchnuceho dychu zlepšenie už po niekoľkých dňoch užívania. Užívaním Chlorelly sa tiež eliminuje zápach zo stolice. Napomáha aj pri problémoch so zápchou.

Pomoc v boji proti rakovine a vírusovým ochoreniam

Stimuluje aktivitu makrofágov a T-buniek zvýšením hladiny interferónu a tým zvýši schopnosť imunitného systému bojovať proti cudzím votrelcom, či už ide o vírusy, baktérie, chemikálie alebo cudzie proteíny.

Prírodné tráviace a ďalšie enzýmy

Obsahuje napríklad tráviace enzýmy chlorofylázu a pepsín. Enzýmy vykonávajú v tele mnoho dôležitých funkcií a Chlorella má mnoho dôležitých enzýmov, ktoré naše telo potrebuje.

Úprava a udržiavanie acidobázickej rovnováhy - vyváženej hladiny pH

Je dôležité udržiavať pH hladinu na úrovniach 7,2 až 7,4, čo znamená, že pH je neutrálne. Avšak, kvôli nesprávnej životospráve, konzumácii nezdravých jedál, prevarenej stravy, rýchleho občerstvenia, ktoré zahŕňa aj sladené nealkoholické nápoje s pH okolo 2,7, má väčšina z nás nevyváženú hladinu pH, organizmus je prekyslený. Chlorella je silne zásadotvorná a pomáha nám hladinu pH  vyrovnávať.

Normalizácia krvného tlaku a hladiny cukru v krvi

Štúdie preukázali, že Chlorella má v prípade hypoglykémie schopnosť upravovať hladinu cukru v krvi. Pri hypoglykémii býva hladina cukru v krvi príliš nízka. Správna hladina cukru je nevyhnutná k normálnej funkcii mozgu, srdca a celého metabolizmu, ktoré sú kľúčové pre udržanie dobrého zdravia a na prevenciu chorôb.

Záruka kvality:

  • 100% organické
  • Bez prítomnosti geneticky modifikovaných zložiek
  • GMP (správna výrobná prax) certifikát na výrobný proces a priestory
  • 100% čistá riasa—žiadne prídavné látky ani obaľovacie zložky ako napr. stearan horečnatý
  • Stráviteľnosť až do 94%, výsledok viac ako 30 ročného vlastného výskumu a vývoja taiwanského pestovateľa a výrobcu
  • Podiel CGF (chlorella rastový faktor) od 15 až do 17%

Späť na zoznam článkov