Späť na zoznam článkov

sila prírody pre vaše zdravie

 

Bolesti hlavy, chrípka, žalúdočné problémy,  alergie, osteoporóza, cukrovka, rakovina....svoje telo začneme počúvať a riešiť až keď vyčerpané volá o pomoc. Chybu robíme keď riešime len bolesť a nepríjemné prejavy. Ak neodstránime príčinu, nielen že sa nezbavíme prvotného zdravotného problému, ale objavia sa ďalšie. Roztáčame kolotoč, z ktorého je čím ďalej tým ťažšie vystúpiť. Čo nám pomôže?

Príroda nás stvorila a má pre nás aj riešenia ako môžeme svoje telo vrátiť do rovnováhy a udržiavať aby jeho obranné mechanizmy fungovali ako majú. Isté faktory, ktoré sa na vzniku vážnych ochorení podieľajú dostaneme do vienka. Genetické predispozície sú dané. Je však už všeobecne známe, že spúšťačom akejkoľvek choroby nie je jeden, ale niekoľko faktorov a jedným z najdôležitejších je životný štýl.

V súčasných životných podmienkach, v syntetickej dobe toxínov a prekysľujúcej stravy nie je ľahké udržiavať telo v rovnováhe, ale možné to je. Stačí vedieť čo nás ničí, čo nás posilňuje a podľa toho konať. Pohybom a úpravou stravovania, pitný režim nevynímajúc, môžeme dosiahnuť želaný efekt. Základom je vyhnúť sa strave, ktorá organizmus prekysľuje a zaťažuje: mäso, údeniny, strava so syntetickými prísadami, biely cukor, sladkosti, biela múka, káva, sladené a sýtené nápoje, pokrmy s množstvom tuku a smotany, alkohol.  Ideálny očisťujúci jedálny lístok by mal byť postavený na čerstvej alebo dusenej zelenine, ryži, strukovinách, celozrnných obilninách. Jednu z najvýznamnejších úloh očisty a zdravej výživy majú tzv. zelené potraviny - mladý jačmeň, ovos, pšenica, kamut, alfalfa, chlorella, spirulina a pod. Sú veľmi efektívnou a dostupnou alternatívou komplexnej bunkovej výživy. Nejde o stravu, ale prírodné doplnky stravy, bohatý zdroj pre telo nevyhnutných živín, z ktorých mnohé v súčasnej strave chýbajú.

Trávne šťavy pre regeneráciu a energiu

Šťavy z obilnej trávy sa už dlhé desaťročia používajú po celom svete ako tonikum a prírodný zdroj energie. Štúdie zaznamenali veľmi pozitívne výsledky pri terapiách zameraných na  omladzujúce, protizápalové, regeneračné účinky. Na trhu je už mnoho práškov z obilnej trávy, pri výbere treba brať do úvahy pestovanie a spôsob spracovania. Zelený mladý jačmeň a zelený mladý ovos Green Power sa pestujú v organickej pôde bohatej na živiny. Nakosená tráva sa lisuje a vylisovaná šťava suší pri teplote len 1,7°C. Vďaka tejto jedinečnej technológii majú trávne šťavy Green Power oproti podobným produktom najvyšší obsah chlorofylu a aktívnych enzýmov, poskytujú celý rad zdraviu prospešných a biologicky dostupných minerálov.

Chlorella pyrenoidosa, balzam pre tráviaci trakt

Smaragdovo zelená sladkovodná riasa je už odpradávna využívaná ako vysokohodnotný zdroj živín. Chlorella obsahuje najväčšie množstvo chlorofylu zo všetkých známych rastlín. Tento sa využíva na podporu krvotvorby, má  protizápalové, antibakteriálne, dezinfekčné vlastnosti, dokáže chrániť vnútorné orgány aj u ľudí, ktorí trpia problémami s trávením či vredmi v tráviacej sústave. Pomôže vyčistiť a zahojiť poškodené sliznice ústnej dutiny, žalúdka, čriev.  V chlorelle je ďalej obsiahnutý jedinečný komplex živín nazývaný Chlorella Growth Factor (rastový faktor), viac ako 60% bielkovín, vitamíny, minerálne látky, nenasýtené mastné kyseliny, vláknina, nukleové kyseliny.

Spirulina, výživná bomba nie len ku redukčným diétam

Spirulina je mikroriasa bohatá na pigmentové fytonutrienty fykocyanín, chlorofyl aj karotenoidy. Zlepšuje metabolizmus tukov, cukrov a bielkovín, tlmí chuť na sladké. Táto modro-zelená riasa je stáročia súčasťou ľudskej stravy, obsahuje najsilnejšiu kombináciu živín aká sa kedy našla v zrne, byline či potravine. 1 g riasy možno z výživového hľadiska prirovnať až ku 1 kg zeleniny. Aj tu je dôležitá kvalita. Farmy, na ktorých sú spirulina a chlorella Green Power pestované za prísnych hygienických podmienok, znemožňujú rast a vývoj kontaminantov, ktoré sa vyskytujú na prírodných vodných plochách.

Zelené doplnky stravy majú širokospektrálne využitie, slúžia nie len na prevenciu ochorení, pomáhajú aj pri regenerácii organizmu po operáciách, rádio či chemoterapiách, chránia bunky pred pôsobením škodlivých voľných radikálov, urýchľujú očistu tela od toxínov. Sú tu pre všetkých, ktorí túžia zlepšiť kvalitu svojho života. Príroda nám podáva pomocnú ruku a keď ju prijmeme, telo sa nám odmení dobrým fyzickým aj duševným zdravím a čistou mysľou.

 

Zdroj: Šarmantná žena ZDRAVIE 4-5 2013


Späť na zoznam článkov