Šťavy z obilnej trávy
100% Organické čisté šťavy z obilnej trávy v prášku
- Jačmeň Green Future - sušená šťava z mladého zeleného jačmeňa
- Ovos Green Future - sušená šťava z mladého zeleného ovsa
Sušené šťavy z mladej obilnej trávy patria k najdokonalejším prírodným "super potravinám". Sú bohatým zdrojom bielkovín, poskytujú aminokyseliny v množstve a zložení ideálnom pre ľudský organizmus. Green Future sušené extrakty z obilnej trávy sú taktiež bohatým zdrojom základných živín, enzýmov a chlorofylu. Obsahujú vo vode rozpustné vitamíny, ďalej vitamín E, veľké množstvo vitamínu K, beta-karoténu a luteínu. Keďže Green Power mladý jačmeň a mladý ovos sa pestujú v organickej pôde bohatej na živiny, šťavy z nich poskytujú celý rad zdraviu prospešných a biologicky dostupných minerálov.
Šťavy z obilnej trávy sa už dlhé desaťročia používajú po celom svete ako tonikum a prírodný zdroj energie. Štúdie zaznamenali veľmi pozitívne výsledky pri terapiách zameraných na omladzujúce, protizápalové, regeneračné účinky. Obilné šťavy slúžia ako hodnotná prírodná vnútrobunková výživa a využívajú sa v moderných liečebných zariadeniach v mnohých krajinách sveta.
CHLOROFYL
Za mnohými čistiacimi a liečivými účinkami štiav z obilnej trávy stojí chlorofyl. Zelené rastliny bohaté na chlorofyl sa už dlho využívajú na regeneráciu a podporu krvotvorby. Prečo? Chemické štruktúry chlorofylu a hemoglobínu sú takmer identické, je medzi nimi len jeden rozdiel: chlorofyl má v centre svojej molekuly magnézium, hemoglobín zas železo. Schopnosť chlorofylu podporovať tvorbu červených krviniek je z najväčšou pravdepodobnosťou dôsledkom práve tejto podobnosti. Vedci tiež zistili, že chlorofyl je účinkovo silným a súčasne k ľudskému organizmu veľmi jemným detoxikantom. Napomáha hojeniu rán, pôsobí proti zápalom a infekciám. Naše práškové extrakty z obilnej trávy majú oproti podobným produktom pochádzajúcich od iných výrobcov najvyšší obsah chlorofylu.
BIOAKTÍVNE ENZÝMY
Prášky z trávnych obilných štiav, spracovávané pre Green Future, sú pravidelne testované na prítomnosť viacerých bioaktívnych enzýmov. Každý test vykazuje mimoriadne vysoké hodnoty dôležitých enzýmov ako napríklad: alfa-mannozidáza, kataláza, beta-galaktozidáza, beta-glukozidáza, acidická fosfatáza, aspartátaminozidáza,...vrátane vysokého obsahu veľmi citlivého a vzácneho enzýmu SOD-superoxid dismutáza. Tieto aktívne enzýmy sú vysoko citlivé, prirodzene sa vyskytujúce zložité bielkoviny, ktoré v našom tele spúšťajú metabolické aktivity, posilňujú náš imunitný systém, podporujú krvný obeh a detoxikáciu, priaznivo pôsobia na trávenie, napomáhajú telu v boji proti voľným radikálom a dodávajú nám energiu.
PREČO PRÁŠOK ZO ŠŤAVY
Tráva je všeobecne významným zdrojom výživy, ale ľudský organizmus je odlišný od organizmu kráv alebo koní. Pasúce sa zvieratá majú dlhé tráviace ústrojenstvo, prípadne aj niekoľko žalúdkov a tak ich tráviaci systém dokáže rozložiť nestráviteľnú vlákninu a uvoľní živiny z trávy. Ľudia žiaľ nedokážu stráviť celulózu, ani nemôžu tráviť vlákninu a tak by sme mali pre využitie všetkých cenných živín z obilnej trávy konzumovať ich šťavy, iba šťava obsahuje ľahko využiteľné živiny.
PROCES PESTOVANIA A SPRACOVANIA OBILNEJ TRÁVY PRE GREEN FUTURE
Prostredie, v ktorom tráva rastie určuje jeho vitalitu. Tráva sa zasieva na skorú jar a tiež koncom jesene na certifikovaných ekologických farmách. Hneď ako sa objavia trávne výhonky, rastlina sústredí svoju energiu na tvorbu pevného koreňového systému. Dobre vyvinutý koreňový systém má zásadný význam pre hustotu živín v tráve, pretože jej umožňuje naberať z pôdy do svojich listov minerály a stopové prvky a využiť ich na výrobu cenných enzýmov. Nutričná živosť obilnej trávy sa dopĺňa vyživovaním pôdy bohatým organickým zeleninovým kompostom.
Na jar a začiatkom jesene tráva vypukne k životu a stáva sa zelenou továrňou. Vďaka enzýmom a minerálom, ktoré rastlina absorbuje cez svoje korene sa jednoduché cukry vytvorené počas fotosyntézy premieňajú na proteíny, sacharidy a tuky. Keďže sú na jar a na jeseň teploty pomerne nízke, tráva rastie dostatočne pomaly na to aby táto konverzia prebehla skôr ako by nastala takzvaná reprodukčná fáza obilniny. V tomto štádiu sa živiny a energia rastliny presmeruje na tvorbu semien. Naše obilné trávy sú zbierané tesne pred touto fázou, keď sú jemné výhonky na vrchole nutričnej účinnosti a enzymatickej aktivity a s maximálnym obsahom chlorofylu.
Zber prebieha v skorých ranných hodinách keď sa na mladých zelených výhonkoch nachádza ešte rosa. Čerstvo rezaná tráva sa okamžite odváža do spracovateľského závodu (s certifikáciou na organickú a košér výrobu), vzdialeného len niekoľko minút, kde sa ihneď ochladzuje a perie špeciálnou trojstupňovou metódou. Po umytí sú zelené lístky odšťavované pri teplote len 35° F (cca 1,66° C). Týmto sa ochránia a zachovajú všetky enzýmy, chlorofyl a ďalšie cenné zložky. Na rozdiel od trávnych štiav od iných výrobcov, sú naše spracované pomocou exkluzívnej metódy – CO2 nízkoteplotného odšťavovania a sušenia, počas ktorého sú plne chránené pred nežiaducim vplyvom kyslíka a tepla. Zo šťavy získaný prášok je okamžite hermeticky uzavretý, zabalený do vákuových vriec, kde je dokonale chránený pred prístupom kyslíka, vlhkosti a svetla. Prebaľovanie z vriec do spotrebiteľských 100g balení prebieha v chladnom výrobnom prostredí s vlhkosťou vzduchu do 35% a trvá pár minút (od otvorenia vreca až po uzavretie naplnenej dózy). Okrem samotného prášku sa do spotrebiteľského balenia pridáva aj absorbér vlhkosti, ktorý slúži na predĺženie trvanlivosti- zachovanie výživových hodnôt a vlastností prášku. V jednom 100g balení Green Future Jačmeňa/Ovsa sa nachádza prášok získaný v priemere z viac ako 3 kilogramov organickej šťavy.
POROVNANIE S PRÁŠKAMI ZO ŠŤAVY Z OBILNÝCH TRÁV OD INÝCH VÝROBCOV
Žiaľ, takmer všetky ostatné prášky na trhu sú ochudobnené o mnohé zdraviu prospešné výhody predovšetkým kvôli spôsobu spracovania listov a šťavy. Sušením štandardnými metódami, vrátane sušenia rozprašovaním, je spracovávaná surovina vystavovaná vysokým teplotám a pôsobeniu kyslíka, čím sa znehodnocujú enzýmy, znižuje sa obsah chlorofylu a mnohých ďalších živín. Okrem toho niektorí výrobcovia do prášku pridávajú maltodextrín (spracované cukry) a iné nevýživné a lacné plnivá. Prášky Green Future sú vyrábané a spracovávané špeciálnou, vyššie popísanou, nízkoteplotnou metódou. Výsledkom sú 100% čisté (bez akýchkoľvek prídavných látok), mimoriadne výživné prášky čistej a jemnej chuti, úplne rozpustné v kvapalinách.
Záruka kvality:
- 100% organické prášky
- Bez prítomnosti geneticky modifikovaných materiálov
- CO2 nízkoteplotné sušenie (spracovanie za studena, pri teplote cca 1,6° C)
- 100% čistá sušená šťava—žiadne prídavné látky ani nestráviteľná vláknina
- Bezlepkové
- Pestované v USA
- Najvyšší obsah chlorofylu spomedzi ostatných čistých štiav z obilnej trávy od iných výrobcov
- Enzymaticky bioaktívne, vysoký výskyt SOD (superoxid dismutáza)
- Pestované v organickej, na minerály bohatej pôde, v prostredí ďaleko od civilizácie
GREEN FUTURE JAČMEŇ - VÝŽIVOVÉ HODNOTY
Výživové hodnoty GF Jačmeň |
v 100 g: |
% ODD* v 100g |
v 3 g: |
% ODD* v dennej dávke |
Energia |
245 kcal/ 1025 kJ |
- |
7,35kcal/ 30,75 kJ |
- |
34,5 g |
- |
1,0 g |
- |
|
Sacharidy |
26,8 g |
- |
0,8 g |
- |
Tuky |
0 g |
- |
0 g |
- |
Vláknina |
4,3 g |
- |
0,1 g |
- |
Chlorofyl |
910 mg |
- |
27,3 mg |
- |
Vitamín A |
3,49 mg |
436 |
104,7 µg |
13,1 |
Vitamín B12 |
0,6 µg |
43 |
0,02 µg |
1,3 |
Vitamín E |
8,36 mg |
70 |
0,3 mg |
2,1 |
Vitamín K |
3,14 mg |
4 187 |
94,2 µg |
125,6 |
Vápnik |
465 mg |
58 |
14,0 mg |
1,7 |
Železo |
10 mg |
71 |
0,3 mg |
2,1 |
Horčík |
305 mg |
81 |
9,2 mg |
2,4 |
*ODD = odporúčaná denná dávka |
Aktívne enzýmy |
v jednotkách/g |
Beta galaktozidáza |
> 1000 |
Beta glukozidáza |
> 300 |
Kyslá fosfatáza |
> 2300 |
Alfa manozidáza |
> 2100 |
Superoxid dizmutáza |
> 6200 |
GREEN FUTURE OVOS - VÝŽIVOVÉ HODNOTY
Výživové hodnoty GF Ovos |
v 100 g: |
% ODD* v 100g |
v 3 g: |
% ODD* v dennej dávke |
Energia |
255 kcal/ 1067 kJ |
- |
7,65 kcal/ 32,01 kJ |
- |
Bielkoviny |
35 g |
- |
1,05 g |
- |
Sacharidy |
34,2 g |
- |
1,026 g |
- |
Tuky |
0 g |
- |
0 g |
- |
Vláknina |
3,9 g |
- |
0,117 g |
- |
Chlorofyl |
900 mg |
- |
27 mg |
- |
Vitamín A |
3,68 mg |
460 |
110,4 µg |
13,8 |
Vitamín B12 |
1,4 µg |
56 |
0,042 µg |
1,68 |
Vitamín E |
1,63 mg |
14 |
0,041 mg |
0,42 |
Vitamín K |
2,82 mg |
3 760 |
84,6 µg |
112,8 |
Železo |
15 mg |
107 |
0,45 mg |
3,21 |
Horčík |
360 mg |
96 |
10,8 mg |
2,88 |
*ODD = odporúčaná denná dávka |
Aktívne enzýmy |
v jednotkách/g |
Beta galaktozidáza |
> 1000 |
Beta glukozidáza |
> 300 |
Kyslá fosfatáza |
> 2300 |
Alfa manozidáza |
> 2100 |
Superoxid dizmutáza |
> 6200 |
Priaznivé účinky konzumácie šťavy z obilnej trávy :
Zlepšenie krvného obrazu
zelený jačmeň a ovos obsahujú látky, ktoré podporujú tvorbu červených krviniek (chlorofyl, železo, draslík), pričom sú tieto látky vo forme pre organizmus veľmi ľahko prijateľnej
Obnova a úprava pH organizmu
prekyslený organizmus je úrodnou pôdou pre vznik rôznych ochorení - poruchy imunity, obezita, cukrovka, rakovina, psychické ochorenia,..... GF jačmeň a GF ovos pôsobia zásadotvorne čím napomáhajú pri obnove a udržiavaní acidobázickej rovnováhy a výrazne prispievajú k posilneniu celkovej obranyschopnosti organizmu
Pomoc pri kožných problémoch
okrem podpori pri liečbe kožných problémov (akné, ekzémy, psoriáza) majú mladý jačmeň a mladý ovos na pleť aj omladzujúce účinky
Vysoký obsah antioxidantov
tieto viažu voľné radikály, pomáhajú telu zbavovať sa toxínov, ťažkých kovov a ďalších škodlivýn; jačmeň a ovos sú ideálne na detoxikačnú kúru
Znižovanie hmotnosti
účinné zásadotvorné látky štaiv z obilných tráv posilňujú funkciu štítnej žľazy, ktorej hormóny podnecujú spaľovanie tukov
Úprava trávenia a odstránenie zápchy
GF jačmeň a GF ovos sú zvlášť vhodné pre starších ľudí s obmedzenou funkciou žalúdka a čriev, podpora pri liečbe vredových ochorení
Prevencia a podpora pri liečbe rakoviny
superoxid dismutáza a chlorofyl účinne chránia proti škodlivému vplyvu voľných radikálov, SOD pomáha pri obnove buniek poškodených chemoterapiou
Pozitívny vplyv na mentálne zdravie
úprava poruchy spánku, chronickej únavy
Normalizácia hladiny cukru v krvi u cukrovkárov
úprava prechodu cukrov cez črevné steny
Zmiernenie ťažkostí u alergikov
vhodné pre ľudí trpiacich sennou nádchou alebo astmou